Check and check

Fortfarande lika fet stad! Imorgon är det en vecka sen vi kom hit och tiden går alldeles för snabbt... Vi håller på och checkar av sevärdigheter här i stan och Sofie goes crazy pga alla saker hon vill visa oss på denna korta tid haha. Vi har iaf hunnit med tre stycken julfiranden, varav två st i blue mountains hos jareds familj. Och vilket jäkla hus de har byggt! Enormt och fräscht med världens största trädgård och pool och grejer!

sedan har vi även checkat av three sisters, bondi beach och idag har vi vart i watsons bay och solat och druckit öl innan vi tog bussen till city igen och käkade på en riktig Australiensk pub. Aaah livet är bra härligt här hörni! Imorgon fortsätter det med chill vid poolen här hemma och sen tänkte vi se om vi hittar nån bra shopping. Frida snarkar här bredvid nu så jag ska nog hänga på! Vi hörs snaaaart


Sydney

JAG ÄR I SYDNEY!!!!! Vilket jäkla ställe asså! Och då har jag bara vart här i några timmar och knappt sett staden..

Har redan haft en sjuk resa.. Började med att vi inte visste att man behövde ha visum när vi skulle checka in på Arlanda, för det sa Sofie att det har hon aldrig haft. Panikansökte om det och löste det i sista minut efter att ha försökt påskynda processen. Sen skulle vi inte få sitta bredvid varandra heller, som dom hade sagt inte va några problem att ordna, så vi fick fråga några snälla personer om dom kunde tänka sig att byta plats. För hur skulle vi klara 20 h utan varandra?? Vi sov dock hela vägen typ och sänkte några flygplansflaskor vin så allt har gått superbra!

Jared mötte upp oss på flygplatsen med blommor och ballonger och sedan hade vi lite sightseeing genom sydney påväg till huset där vi ska bo. Vi fick även träffa på en australiensisk aina, jävligt oskön faktiskt.. Nu ligger jag vid poolen bredvid en jetlaggad Frida och väntar på att Sofie ska sluta jobba. Det är varmt å skönt men mulet men det gör inte så mycket. Ikväll ska vi på en stor julkonsert och ha picknick:) vi hörs hörni!


En dag kvar

Jag har haft världens bästa dagar, och imorgon lämnar jag Sverige, Norge eller vart fan jag nu bor och drar till Australien!!! Sitter just nu på ett två timmar försenat tåg till Sthlm för att imorgon eftermiddag göra första lyftet från Arlanda. Har inte riktigt fattat hur länge jag ska flyga. Det var först för några timmar sedan jag för första gången räknade ut restiden. 28 h Sthlm-Sydney.. ish. Det är ett tag!

Men jag har fått känna på lite julstämning under mina alldeles för fina dagar hemma i Skövde, så för mig känns det på nåt sätt som den 25 december nu. Julen är över men man har ändå nåt stort och fett att se fram emot. Annars är det nyår men i år är det Sydney. Kan inte sluta skriva Sydney. Ser så jäkla bra ut. Sydney Sydney Sydney!!!

Nä men jag har träffat otroligt saknade och fina vänner, vart ute, fikat, pratat, myst, bakat julgodis, ätit julbord, köpt julklappar, köpt julklappar till mig själv och bara njutit verkligen! Och det ska jag också göra i tre veckor framåt i ett nytt främmande spännande land! Shit! Imorgon åker vi...

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2166705/images/2012/pic_50d248349606ee268c99662e.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/2166705/images/2012/pic_50d24857ddf2b3096b000ead.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2166705/images/2012/pic_50d24866ddf2b3097f000fb8.jpg" class="image">


minijulafton

Morsning! Uppe tidigt idag för att först se på julkalendern och sedan gå och handla inför ikväll. Vi ska nämligen ha minijulafton här å det ska bli sååå mysigt! Det blir ett litet julbord, sedan pepparkakor och lussebullar och självklart lite julklappar. Ska först iväg och jobba ett pass mellan 12 och 18 men sen!!! Nu har jag bara 4 dagar kvar att jobba innan jag åker till Skövde och tar det lugnt några dagar innan jag och Frida drar till Sydney. Nu är det näraaaa!!!

Ska göra mig i ordning nu så jag kanske hinner kolla på lite julklappar på stan innan jag börjar jobba. Hörs!

i've been alone when i'm surrounded by friends

Äter clementiner, pepparkakor och lussebullar på fredagsmyset. Har såklart också jobbat idag och ska även göra imorgon, i övermorgon och dagen efter det och dagen efter det och dagen efter det.. fram till och med nästa lördag. SEN åker jag till Skövde!!

Väcktes av Ida imorse, som sa att vi skulle se på julkalendern och att det fanns frukost. Då har hon vart och handlat vid 7 på morgonen och dukat upp världens hotellfrukost med färsk frukt, yoghurt med nötter, vörtbröd (!), pepparkakor (!!!) och massa gott. Verkar som hon vill ha nåt dyrt i julklapp... Jag och Amanda började inte jobba förrän sent så vi spelade quizkampen i soffan, tog oss till gymmet och lagade sedan lite lasagne. Sedan skiljdes vi åt äääända tills vi sågs igen på bussen hem.

Nu ska jag nog slå på någon film och se om jag får nåt napp av mina sambos.. Ni får ha en fin kväll hörni!


done with that

AH VAD SKÖNT!! Det där jag berättade om i fredags, att jag fått ett fint erbjudande ni vet.. Såhär ligger det till: Jag jobbar ju på två Lindex här i Oslo. 30 h i veckan kombinerat på två ställen. I fredags fick jag erbjudande om 30 h på det ena och jag blev såååå glad! Nu kommer jag förhoppningsvis slippa bara jobba kvällar, och istället få fler dagtider. Sedan har jag också rätt till att vara ledig varannan helg (vilket jag även hade innan, men då blev det ju varannan helg på vartannat Lindex). Så nu kommer jag kunna känna på den där känslan att få gå på helg igen! Har precis tagit mig mod och sagt upp mig på det ena stället nu så jag jobbar bara där fram tills jag åker till Skövde. ÅH vad skönt! Vilken lättnad!!

 

Annars sitter jag och njuter av min jul-lista på spotify. Den är så bra!! Jag kanske skulle sprida lite julglädje och bjuda på den, så HÄR är en länk. Har vart och morgontränat idag och det är verkligen ett grymt sätt att starta dagen på! Jobbigt att ta sig upp från ett varmt duntäcke bara men det är värt det när man väl efteråt sitter och avnjuter en god frukost! Har även fallit lite snö här i Oslo inatt. Någon centimeter fick vi i alla fall. Inget emot snöovädret i Sthlm dock, vilket jag gärna suttit och tittat ut på här inifrån lägenheten just nu, men får väl va nöjd med det lilla man får. Kylan har vi fått i alla fall. Har vart minus 17 två dagar i rad nu..

 

Äh vad jag babblar om ingenting?! Jag kanske skulle slå på något avsnitt how i met your mother och njuta av min lättnad innan jag börjar jobba. Ha det!

 
 

Dec. 04, 2012

Godmorgon! Hade tänkt att ta mig till gymmet imorse efter julkalendern men att den där sängen och värmen alltid ska övertala en tvärtom.. Var där igår i alla fall och körde hårt. Milen på bandet plus bodypump! Äh vi kör imorn igen istället. Hade förresten en jäkligt fin ledig dag när jag väl kunde slappna av tillslut. Gick på stan, fikade hos Ella och Ida, gick på stan lite till, lagade kyckling-currygryta och tränade.

Idag blir det jobb, mitt sista långpass på Karl Johan innan jag åker härifrån ett tag. Kommer alltså till Skövde den 16 för några dagar där innan jag åker upp till Sthlm och sedan går flyget mot aussie den 20. Längtar efter mina juldagar i Skövde!! Kan inte vänta tills jag ska baka julgodis med Linn, ha luciafirande med mamma (en tradition vi har) och bara mysa och njuta!!

Nu blir det frukost!


Första advent

Några från mongoliska middagen och några från pepparkaks- och lussebullsbak


I told you never to get used to me

Det blev inget Vapiano i lördags pga åldersgräns. Asså kom igen Oslo, man kan väl få gå ut å käka efter kl 6 trots att man är under 20?? Vi slog till på mongolisk buffé på Mr Hong istället och det satt jäkligt fint det med! Sedan tog vi oss hemåt och när de andra gått och lagt sig spelade jag och Ida jullåtar och somnade till en film.

Igår var det adventsbak med pepparkakor och lussebullar. Vi doppade i varm choklad tills vi blev proppmätta och myste framför en julfilm. Shit va jag älskar julen, kan inte få nog! Tråkigt att vi inte har någon snö här i Oslo bara medan hela Sverige verkar vara täckt..

Idag är jag ledig och jag har liksom glömt bort vad man gör då. Det är nästan inte kul att vara ledig här. Känner bara sån press eller stress eller vad det nu är. Jag har ingen lust att ligga inne och se på film hela dagen heller.. Jag vill göra saker!! Och det blir inte lika kul när de andra jobbar. Men jag ska nog ner på stan i alla fall och kolla lite, kanske sno en kaffe hos Ella och Ida och sedan vill jag springa av mig på gymmet. Snö kanske vi inte har men iskallt är det, så en löprunda ute lockar inte så mycket.. Längtar efter värmen. 17 dagar kvar till Australien...


finally december

ÄNTLIGEN är det 1 december. Som jag har längtat! Äntligen kan vi bara pissa på hösten och november och välkomna snön, tända ljus, pepparkakor, lussebullar, varm choklad och framförallt julen! Vi bäddade ner oss på golvet framför tvn igår kväll och där vaknade vi idag kvart i 9, redo att se årets första avsnitt av julkalendern. Spelar ingen roll hur gammal man är, julkalendern ska vara till för alla!

Nu ska jag göra mig i ordning för att sticka iväg till jobbet.. som vanligt. MEN jag fick ett underbart erbjudande igår som lättade mitt hjärta en hel del. Det är inget speciellt för er, men väldigt speciellt för mig. Kan berätta om det snart! Efter jobbet är planen käk på Vapiano och sedan vidare på inflyttningsfest. Hoppas på en fin dag!

RSS 2.0