Giving up

Jag har nu gett upp plugget inför morgondagens prov, jag kommer nog aldrig förstå ändå. Jag gjorde andra saker istället som att köpa plagg i vårfärger. Imorgon har jag bestämt att då ska jag fira att det där jäkla provet är över med mer shopping. Mitt köpförbud i januari höll ju nästan. Den 31 kan ju inte spela så stor roll? Imorgon är det äntligen februari i alla fall, då jäklar!


fyra från ida 19



godnatt för idag

Vi åt exotisk bricka hemma hos Alma och firade Ida och Frida innan vi tog oss ner till stan och Pitchers. Det blev en rolig kväll! Rolig idag också för att man kunde skratta åt det som hände, men samtidigt mådde som man förtjänade.

Annars har jag lärt Linn hennes nya jobb, hur man städar på kontoret. Sedan ätit pizza och sedan tittat på EM-final med Ella i soffan. Behöver ta tag i mer plugg inför provet imorgon men jag har noll ork. Ögonlocken säger ifrån! Skulle bara vilja krypa ner under täcket faktiskt.

Godnatt för idag!

inspo




1. En dille på mintgrönt, 2. Färgkombo hos H&M, 3. Sommar hos H&M

3 pants


Zara, H&M, Zara

3 par brallor jag skulle vilja klä mig i till våren. Gud vilken fin vår vi kommer få!

a night out

Ikväll ska det firas förstår ni. Både Frida och Ida har fyllt 19 så nu blir det finmiddag med finbrudar först innan vi tar oss ner mot stan, förfestar lite till och sedan drar igång på dansgolvet. Ska till Alma om någon timma men först kommer Linn hit och sedan ska vi titta på lite handboll med Jossan också. Dags att börja sminka mig, Linn tycker tydligen jag ser förjävlig ut. Tack!

pasteller

Jag var på stan idag för första gången på flera veckor, och nu jäklar vill jag haka på vårmodet. Jäklar vad fint det kommer bli i vår!

Min nya favoritfärg är mintgrön och jag vill ha allt i den fina färgen. Det orangea hänger självklart kvar. Vill också klä mig i andra pasteller som citrusgul, skär rosa och ljus aprikos. Detta vill jag toppa med en massa detaljer i neon, stora som små. Frågan är om jag kan hålla mitt köpförbud jag tänkte jag skulle ha hela januari. Och just det: de blommiga cigarettbyxorna jag hittade på h&m i göteborg i julas, m å s t e   h a !

Annars har jag vart på spinning med Alma vilket gick riktigt bra, skönt att svettas lite träningssvett nu också istället för bara värmesvett. Men fan, jag måste erkänna att jag saknar redan mitt kära Thailand. Allt är så underbart där!

At the movies

Först träning sedan fika och sedan bio med fina vänner. Sånt här förgyller vardagen! Det blev Sherlock Holmes på duken och jag måste tyvärr säga att den inte var speciellt bra. Kass faktiskt men det kanske var för att jag slocknade där efter någon timma;) Skyller på att jag fortfarande går på thailändsk tid, vilket jag faktiskt tror är sanningen. Annars hade jag aldrig somnat! Men nu är det dags att sova igen, godnatt!


dear diary

Det har vart dåligt här men nu ska jag försöka komma tillbaka. Det har vart fullt upp sen jag kom hem.

På lördagen vart det finmiddag med finumgänge hemma hos Ida som fyllde 19. Denna gången hade hon prickat in helt rätt: en av mina favoriträtter, enchiladas och vilken efterrätt mmm! Sen blev det utgång och trots en gäng gamlingar så hade vi kul!

På söndagen hade jag glömt ställa klockan på morgonen men som tur var vaknade jag av mig själv vid 7 så jag kunde plocka upp Ella med bilen kl 8. Sedan åkte vi och spenderade hela dagen i göteborg, tittandes på handbollsmatcher och letandes efter donken. Precis just då när man är som mest hungrig lyckas tydligen alla M-skyltar försvinna?

På måndagen var jag tillbaka i skolan igen och fick 2 fina betygsbesked utav 3. Fick träffa mina saknade klasskompisar också! Efter skolan blev det en mysig fika med 2 Amanda och 1 Linn och efter det träning med en av dessa Amandor. Och helvete vilket pinsamt pass vi var på! De fula karateslagen och sparkarna känns idag och kändes redan igår efter passet. Nä nu är det dags att ta tag i träningen! Får se om de blir nåt idag..

Kära thailandet

honey i'm home

Nu är jag äntligen hemma! Något slog mig dock igår när vi stod där på Arlanda och väntade på våra väskor. Jag kom på att nu skulle jag ju inte längre vakna upp av att pappa väckte mig och sa att nu var frukosten klar. Sen skulle jag ta på mig bikinin och packa strandväskan för att åka ner till stranden och njuta av solen. Ingen mer svalkande Chang i handen och inga mer spring rolls till lunch. Inga mer friterade kycklingvingar och breezer på eftermiddagarna vid poolen, inget mer prutande på kvällarna i Patong och inga fler mysiga restauranger där det alltid är lika svårt att välja vilken currysort jag ska äta ikväll. Det känns ganska sorgligt med tanke på hur underbart vi faktiskt hade det. Men det är samtidigt skönt att vara hemma! Bara att jag absolut inte har någonting att göra just nu men vi får hoppas tiden går fort till ikväll för då jäklar ska vi fira min kära vän Ida som fyller 19 idag, GRATTIS! Jag har sett fram emot detta sen jag åkte och längtar som tusan! Ska bli så kul att få träffa (nästan) alla saknade på ett och samma ställe direkt när jag kommer hem. De andra saknade får jag träffa imorgon och på måndag!

Kan ju försöka slänga över alla bilder och kanske fota lite prutfynd idag också! Men först måste jag packa upp, och det är lite jobbigt för jag vill bara sitta och lukta på varenda plagg. Och då luktar inte dom instängd svett utan de luktar som underbar Thailand!

What a day

Sista heldagen är snart slut och två veckors semester också. Känns både skönt att ha fått vara här i detta underbara land samtidigt som det ska bli så himla skönt att komma hem! Jag saknar mina fina vänner nåt enormt! Jag har till och med drömt om er i flera nätter nu!

Annars har det vart en lång och händelserik dag. Vi har vart på stranden i Patong, solat, lyckats bränna mig runt käften så det ser ut som jag doppat ner den i en skål med jordgubbssylt, shoppat, ätit underbar mat, druckit
underbar Chang och det största av allt: vart med och räddat liv! Det var en svensk kille som kollapsade precis där vi satt och åt, han hade ingen puls ett tag men mamma, som är sjuksköterska, hjälpte till och sen fick han tillbaka färgen i ansiktet innan ambulansen kom och hämtade honom. Nästan så jag funderade på om det där skulle va nåt yrke att satsa på, det är ju så intressant och spännande. Och tänk att få rädda liv!

Hursomhelst åker vi hem imorn och landar på kvällen runt 21 svensk tid. Så vi hörs väl i Sverige!


By the pool

Detta skulle blivit postat för ett par dagar sen men det får duga nu:


Mulet igår och halvmulet idag men på eftermiddagen kom solen fram. Lyckades dock bränna hela framsidan på förmiddagen och det både syns och känns nu kan jag meddela! Klär mig i högt skuren tshirt och långkjol ikväll..

Ska nämligen in till Patong strax, Mattias ska klippa sig, Frida ska fixa naglarna och jag ska shoppa. Sen ska vi äta. Mysmys säger jag och ha det så bra!

Förresten, en grej med de roliga thailändarna: varje gång de kommer över en topp på ett högt berg med bilen eller moppen eller vad de nu kör, så tutar alla några gånger. Då betyder det att vägen ner igen kommer gå bra. Så när alla möts där uppe på toppen är det tut-konsert med alla fordon haha! Och det är alltid fullt med trafik på vägarna plus att det är två-filigt så ni kan ju tänka er att det låter en del!


Sunshine

Hallå! Sitter på hotellet nu och tänkte snart göra mig i ordning för att dra in till stan och käka och shoppa lite. Tänkte pruta till mig en snygg bikini ikväll!

Idag har vi åkt moppe till en sjukt fin vit strand med klarblått vatten där vi solat och ätit god mat. Får ju aldrig nog av thaimat även om det är gott att variera ibland, men röd curry är ju svårslaget!

Kollar man prognosen säger den att det ska regna varje dag tills vi åker hem och det känns ju kanske inte så kul när man åkt en ganska lång bit för att få sol.. Men då kanske ni tänker: va bra, då blir inte Louise så brun. Men ni behöver ändå inte oroa er för Louise blir ändå inte brun, Louise blir bara röd.

Nepp dags att svida om! Saknar er där hemma ganska mycket också, ni vet nog vilka ni är. Hörs!


Can't get enough

Godkväll! Kom nyss hem från staden Karon på våra moppar vi hyrt. Har vart inne å käkat god gul curry och shoppat lite. Det är så skönt att åka moppe i den här värmen!

Annars har vi bara hängt på stranden för andra dagen. Lyckats bränna mig på vissa fläckar där det synd att jag inte smort in mig. Har till exempel snygga röda fläckar på fötterna!

Imorgon ska vi ta oss till någon annan strand än den här i Patong och sola lite till.. Om set inte blir regn då som det tydligen ska bli fem dagar framöver. Skulle ju va skittråkigt men får hoppas det bara är en liten skur!

Nej nu tänkte jag krypa ner i sängen, godnatt!


First day in thailand

Hej på er! Är nu framme i världens underbaraste land! Sitter på balkongen i den fuktiga värmen och äter maltesers. Vi har nyss kommit hem från att ha vart ute och käkat. Friterade räkor och singha beer, fyfan vad gott! Kom hit till hotellet vid 5 på eftermiddagen lokal tid och har inte hunnit så mycket mer än att slappa och ta ett dopp i poolen. Imorgon blir det nog beachen för att kunna se om jag kan få nån annan färg än röd;) Är lite trött av tidsskillnaden så lär väl somna snart. Vi hörs!


Arlanda

Sitter just nu på Arlanda och väntar på att få gå på planet. Dock är det 2,5 timmar kvar för mina föräldrar ska vara så överdrivet i tid när vi ska flyga någonstans, men aldrig annars.. Då är de alltid ute i sista minuten! Så nu får vi väl lukta på parfymer, köpa godis, fixa tidningar och så måste Frida få dricka några glas vin till för hon är så flygrädd. Tyckte hon börjat rätt bra hemma innan men tydligen var inte det tillräckligt haha.

Ska i alla fall bli jäkligt skönt att komma iväg! Framme imorgon bitti runt 8 och då är klockan 2 där på dagen så det blir som varmast direkt när vi kommer dit. Längtar!

Men först en härlig flygresa!


one day to go

Nu jäklar är det bara en enda dag kvar och sedan går planet! Idag har jag köpt några grejer för resan och sedan packat i några timmar. Har nog aldrig vart såhär seg på att packa, men jag kan inte bestämma mig. Jossan svängde förbi med en sak som självkart skulle packas ner. Jag fick världens finaste gula transparenta kjol som jag tittat på många gånger i affären! 

Nu har jag äntligen skrivit klart filosofiinlämningen och det känns så jäkla skönt! Nu kan jag med gott samvete hänga med mina fina klasskompisar ikväll och se på film. Matilda, som nyss klarat körkortet (GRATTIS!!!) hämtar upp mig om ett tag och sedan åker vi förbi Linn och vidare till Ellas.

För er som skulle vilja prata med mig i Thailand (om någon nu vill det, buhu) så ska det finnas internet på hotellet så jag borde väl kolla på mobilen nästan varje kväll (min tid då, som är 6 timmar före). Så borde finnas på viber, skype, imessage och allt vad det heter!

Similian islands, världens finaste vatten och stränder!

christmas eve





Mysig julafton hos syster Frida med god mat, julgodis, fina klappar, spel och kärlek!

a perfect start

Nyår blev grymt! Ska berätta mer och langa bilder..

Annars händer det en massa hela tiden samtidigt som det knappt händer någonting. Det blev bakishäng på alpina med kebabtallrik på nyårsdagen och sedan mer häng i soffan innan jag åkte ut till Jossans stuga där vi myste med film och popcorn. Somnade där och sov ut rejält nästa dag som fortsatte med film. På kvällen drog jag och Ella ut på långströg och kom inte hem förrän halv 4 på natten. De två första kvällarna på detta året har vart perfekta, helt oplanerade och spontana med de finaste av vänner.

Just nu sitter jag här hemma med Ella brevid mig och vi har fått lite plugg gjort innan jag drar iväg för nu är det fan inte långt kvar. Om bara 2 dagar sitter jag på ett flyg bort till sol, värme, bad och god mat. Det ska bli så jäkla skönt!!

RSS 2.0