A break from reality

Idag har jag jobbat min första dag på mitt nya jobb! Det gick riktigt bra och alla mina nya kollegor var supersnälla! Nästan alla var svenskar så nu kanske man kommer bli alldeles för bekväm med språket men fan, norskan borde väl hålla i sig!

Nu har jag packat en ganska tom resväska för att åka hem till Skövde i två dagar. Kommer både bli jobbigt och skönt men jag behöver min familj just nu så det är mest positivt ändå. Ska bli spännande att se vårt nya hus också. Ser typ mest fram emot att duscha eller bada i vårt nya badrum som kommer bli så jäkla fett haha! Ska ta en massa bilder som jag ska lägga ut här sen! Nä nu vill jag sova så det blir imorgon snart!! Godnatt:)


this is where the story ends

Haft en riktigt härlig helg! Räknade ner timmarna till jag fick komma hem och träffa alla mina sambos samtidigt plus ännu bättre - Elin! Det blir inte så ofta vi ses alla fyra nämligen för vi jobbar så olika. Hur som helst så åt vi potatisgratäng, kött och sallad (lyxmat fölr oss) och sedan hade Elin med sig världens bästa present - flera kilo godis!! Så vi var jäkligt proppmätta.

På lördagen var det verkligen skittråkigt väder, det regnade heeela dagen. Men vi tog oss ner till stan och tog en kaffe på Ellas och Idas jobb. Sedan åkte vi till ett shoppingcenter och gick runt en stund. Fick med mig ett par skor!! När vi kom hem bakade vi pizza, drack vin och spelade spel innan vi tog oss vidare till Rasmus och Olof där det blev några glas till.

Det var väl i stora drag min fina helg. Denna måndag, som innebar ny vecka innebar även jobb. Men jag kickade igång med ännu ett varv runt den fina sjön imorse. Rena terapin för mig, perfekt!

Imorgon jobbar jag min första dag på det andra Lindex, som ligger på Karl Johan. Ska bli spääännandeee! Och sen tar jag två dagar ledig i Skövde, ska bli så himla skönt! Nu har min familj flyttat till vårt nya hus också, så det kommer bli kul att se nu när allt är klart!

Reborn

Ögonen ville bara slutas igen på jobbet idag men jag tog mig igenom det och jobbade ända till kl 10! Tror jag var helt slut efter min och Idas tidiga löptur imorse, men shit vad bra jag mådde efteråt. Vi tog bussen till en sjö som ligger några km från där vi bor och det var helt sjukt fint! Hela sjön var helt stilla så skogen speglade sig i vattnet. Det skulle va ca 12 km runt men vi har ingen aning om ifall det var det vi sprang. Men vi kom runt efter ett tag i alla fall!

Imorgon jobbar jag bara 5 timmar och det ska bli så skönt att gå på långhelg sen. Ännu bättre är att vår vän Elin kommer hit över helgen så imorn kväll blir det överraskningsmiddag. Åh va jag längtar!!


falling never hurts, but landing does

I min fina kappa från Gina Tricot
 

Haj! Jag tycker inte alls egentligen om spegelbilder med mobilen som dessa men gillade verkligen det jag hade på mig idag. Kände mig så fin och höstig! Min röda väska gör sig så fin tillsammans med den grå mysiga oversize-kappan!
 
Har jobbat både måndag, tisdag och onsdag och igår var jag och skrev på ett nytt kontrakt. Den intervjun jag berättade att jag skulle gå på var för Lindex på Karl Johan (nu jobbar jag på ett köpcentrum som heter Oslo City) och jag fick jobbet! Så nu har jag två Lindex-jobb som jag ska kombinera för att få fler timmar på kontrakt. Innan hade jag nämligen bara 10 "garanterade" timmar i veckan. Nu har jag i alla fall 10+20. Så där börjar jag nästa tisdag. Sen har jag även bokat en hemresa nästa vecka. Så onsdag-torsdag är jag i Skövde och hälsar på. Då har även vi flyttat där hemma så jag lär väl sova i vårt nya hus. Kommer antagligen kännas helkonstigt. Speciellt att se vårt gamla hus helt tomt...
 
Nu ska jag sova några timmar för imorgon bitti ska jag dra med mig Ida upp och springa. Vi ska ta oss till en fin sjö som ligger några km härifrån och runt där är det väl ca 12 km. Ska bli så himla skönt!! Godnatt med er!

in my spaceship i am laughing

 
Idag har vi haft bakishäng här hemma. Vi var hos några stockholmare igår, drack lite vin och minglade (yes, vi är tillbaka på hemmafest-stadiet nu. Det finns nämligen knappt några 18årsställen här i Oslo då man måste vara 20 för att få köpa starksprit, så vi kommer inte in någonstans...). Himla skön kväll faktiskt med både nya och gamla ansikten! Men så idag gjorde Ella pannkakor till frukost medan jag städade och sedan har vi sett på Titanic, garvat åt gårkvällen och ätit chips bland annat.

oslo

 
Nu har jag lyckats ta lite bilder på läggan. Dock orkade jag inte städa mer än vardagsrummet och det ena sovrummet så det får duga sålänge. Det är inte ofta det är såhär städat nämligen. Inte samtidigt i alla fall...
Hur som helst ser ni överst vårt vardagsrum, som är sammansatt med köket, vilket dock inte syns på bild. Sedan har vi mitt och Idas sovrum med den stora garderoben som vi alla delar på. Ska försöka få Amanda och Ella att städa sitt rum så jag kan fota där och resten av vårt place en vacker dag ska ni se. Men här är i alla fall en del utav det! Visst är det fint?

One night of magic rush

Idag när jag kom hem från jobbet vid halv 11 hade mina sambos + 2 före detta sambos dukat upp... Monopol!! Det va skittråkigt tills jag började casha in lite. Då ville alla sluta..

Annars har jag hittat lite av en favoritmorgonrutin här hemma. Jag gör i ordning mig en fin, mysig och god frukost som jag tuggar på framför mitt nya favoritprogram nybyggarna. Okej, det är typ ett av de få program som går att streama här på andra sidan EU-gränsen. Kanske inte ens har med EU att göra... Men intressant är det!!

Imorgon, när mina sambos äntligen är lediga, ska jag iväg och jobba. Men sen är det ju lördagkväll och då kan man ju inte sitta hemma å dra. Då måste man ju ut å dra. Nä men får se vart vi hamnar. Nåt glas vin är ju trots allt ett lördagsmåste!


I'm in love with the thought of you

Idag har jag vart leeeedig!! Började med dagen med en sovmorgon följt av promenad till affären och därefter en mysig lugn frukost framför TVn. Sedan drog jag ner till stan och mötte Ida och Ella och vi vandrade från butik till butik. Har tre par skor som jag så gärna skulle vilja ta med mig hem. Tre... Men köpte i alla fall ett par jeans som jag ska pröva lite till här hemma. Och just det - tre fina höstnagellack!

Har lagat blomkålsmos till kvällis som jag tänkte spisa nu med lax till. Sen blir det film med mina sambos. Mysmys!!


discotjej

Jag behövde inte få någon rastlös dag för idag fick jag jobba och imorn ska jag jobba. Ska även på en intervju....

Nu när jag kom hem från jobbet halv 11 så har alla gått och lagt sig så jag sitter här i min ensamhet. Skittråkigt men jag får väl göra som dem. Tänkte ta mig upp och springa imorgon. Det ser jag fram emot!!

Jag ska försöka bättra mig med bilder för jag förstår att det kanske är sådär kul att bara läsa läsa läsa. Men med en händelserik vardag kommer bilder och just nu är den ganska lugn. Förutom i mitt huvud tror jag för där vet jag inte vad som händer. Vi connectar inte just nu riktigt. Men ska försöka bättra mig som sagt! Godnatt hörni!

snart måndag

Hej vänner! Idag har jag sovit bort hela dagen pga huvudvärk. Men det är ju söndag så vad gör det i ett land som tar vara på veckans vilodag? Tar igen det i veckan istället för då är jag ledig typ hela tiden. Det är lite jobbigt för jag vet inte hur mycket jag får jobba. Men jag hoppas verkligen att det blir mer än de få tider jag fått nästa vecka. Tänkte i alla fall ta vara på tiden och passa på att komma igång med träningen igen. Har liksom inte hittat varken tid eller lust till att komma ut och springa när det inte finns några bra ställen att springa på. Jag vill hellre springa i naturen än att stå och vänta på att det ska bli grönt på varenda övergångsställe man kommer till. Så imorgon ska jag och Ida ta oss till en sjö som tydligen ska va fin och ha en grusslinga där vi ska springa.

Annars har jag inte mycket mer planer än att sova ut. Vill inte sitta hemma dock så vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Blir deprimerad bara av att tänka på det. De andra ska iväg på intervjuer och jobb, men jag får väl hitta någon att hänga med. Eller nåt...

Alfapet

Vi har mysfredag! När jag kom hem efter att ha till kl 8, lagade vi enchilladas och drack vin till. Nu sitter vi och spelar alfapet efter att jag lyckats övertala de andra. Dock va de ju inte alls lika kul som jag trodde. Fan, jag som trodde jag var smart och skulle briljera.. Gick ju Inge vidare det här. Måste berott på mitt stora glas vin. De där jätteglasen är inte min grej. Jäkligt farliga och svårberäknade!

Imorgon ska vi åka till Ikea för att äta frukost haha. Vi ska alltså gå upp extra tidigt för att hinna dit innan frukosten stänger.. True story. Sen är det jobb som gäller innan det antagligen kommer slinka ner några glas vin igen. Har någon fyllt år så måste ju givetvis det firas!!

Nu ska jag fortsätta klaga på hur korkade min vänner är som försöker hitta på egna ord och fuska sig till poäng...


wine red

Här är min nya väska!! Jag älskar både färgen och formen och den passar ju alldeles utmärkt den här hösten. Jag tyckte det var tråkigt med ännu en svart väska och vinrött passar ju minst lika bra till allting så jag bestämde mig för en liten färgklick. Jag fann den på Mango!
 
 

coming soon

Kommer snart till Lindex
 
 
Nu tänkte jag dra igång och blogga lite bättre och eftersom jag jobbar på Lindex kan jag ju passa på och tipsa om lite nyheter som kommer snart. En Balmain-inspirerad kollektion släpps v.42 och jag tycker verkligen det ska bli spännande att få känna lite på dessa plagg och väskor. Finns fler butiker som hakat på denna trend, bla. Cubus och Bikbok och då blir jag lite chockad att till och med Lindex är med och konkurrerar. Imponerande!

Bakdag

Hallå på er!! Vi har bakdag här i Oslo idag. Jag har bakat tårta till Victor som hjälpt oss med en massa till lägenheten och för att han fyllt år. Så den har vi precis spiset opp och är redo för att smaka på Idas bullar. Hon har tagit kanelbullens dag heeela vägen från Sverige till Norge för den kan man ju inte missa.

Idag har jag vart ledig så jag har fixat bankkonto och vart på stan med mina sambos. Alla är här nu förresten, vi är fulltaliga - Ida, Ella, Amanda och jag!! Åh det känns så bra att veta att när man kommer hem från jobbet så finns mina fina vänner där hemma och väntar på mig! Fast snart har väl dom egna jobb att gå till för de har redan fått intervjuer osv.. Där har vi några lite mer ambitiösa själar än de två vi bytte ut haha!

Jag fick tips om en smart idé att jag kunde lägga upp några bilder på lägenheten här på bloggen så det tänkte jag att jag skulle göra. Vi börjar komma i ordning lite nu så kan ju va kul att se kanske? Fast jag har ganska många planer kvar för det här stället så än är vi inte klara. Frågan är bara om jag lyckas få mina förslag igenom, men det hoppas jag. De vet att de kan lita på mig;) men hörni jag återkommer med bilder! Hörs snart!


RSS 2.0