Day in and day out

Återigen jobb och räknade ner timmarna för att få va ledig imorgon. Ändrade planer- blir jobb då med. Men det är ju bara bra! Ju mer tider jag får desto bättre. Om jag inte byter bort min lördag så blir det heltid denna veckan, annars heltid nästa vecka. Shit jag jobbar ju på riktigt nu. Det var det som skrämde mig med att bli vuxen - att behöva gå till ett tråkigt jobb dag ut och dag in. Men det är inte alls så farligt när man har ett gäng härliga vänner hemma som väntar och när man aldrig vet vad som kan hända på dagarna. Dock kan man aldrig planera något här för gör man det får man hoppa in och jobba;) men jag ska inte klagaaa!!

På fredag är jag iaf ledig så då ska jag fixa lite ärenden och gå ner på stan. Sedan i helgen blir de fezzzt!!!


aussie

Hörni!!! Vet ni vad jag precis har gjort??!! Jag har bokat en resa till AUSTRALIEN!!!!!!! Jag kan inte fatta det!! Den 20 december åker jag och min syster Frida till vår Sofie i Sydney och firar jul och nyår och bara har det så jäkla underbart!!!! Finns inte tillräckligt med utropstecken i världen för att beskriva min känsla!!!!!!!

Annars har jag jobbat 12-20 idag och det var lite extra roligt för att kollektionen med Missoni släpptes. Tyvärr så började jag ju då när den värsta ruschen var över men kl 10 hade folk sprungit in och det hade vart kaos och hur långa köer som helst. När jag kommer till Lindex vid 12 pustar alla ut å bara "gud vad lugnt det blev". Kul. Jag ville ju vara med och se kaoset!! Sedan fick jag inte ens ta del av nåt kaos alls för jag fick vara på underklädesavdelningen som inte ens är på samma våning som där vi säljer Missoniplaggen... Men det var kul att jobba ändå!

Nu har Rasmus kommit hit också och ska hänga med oss i några dagar. Sedan får vi väl se vart killarna tar vägen, om de nu får en lägenhet;) Imorgon åker Ella hem och kommer tillbaks på lördag med Ida så då är vi nästan fulltaliga. På måndag kommer Amanda och då börjar Oslo-livet på riktigt. Tar en paus i december dock då för sa jag att jag skulle till Australien??!?!!! WOOOP WOOOP

On a bus

Hej!! Nu sitter jag på bussen tillbaka till Oslo. Åkte tåget från Skövde till Göteborg kl 6 imorse och sov hela vägen ner. Sedan vaknade jag till lite när de sa att tåget snart ankom till Göteborg men somnar visst om och väcks av att en främling ba: "du, vi är framme nu" och skakar om mig. Så jag får fram nåt nervöst skratt och ser att resten av tåget är tomt, haha.

Hur som helst har helgen vart jättebra förutom igår då jag hade min värsta bakfylla i mitt liv!! Folk kan ju säga så typ: "jag har aldrig varit såhär bakis i hela mitt liv" men asså jag har ALDRIG varit så bakis i hela mitt liv!!!! Inte ens 2 spyor, 3 bakisbajs och 3 powernaps hjälpte! Vid 12 på kvällen så mådde jag väl lite bättre men fortfarande skit. Kunde knappt gå, röra på mig eller äta på hela dagen. Och vart fan kom det ifrån? Ska man inte må så om man druckit typ två flaskor vodka kvällen innan?? Nej det går tydligen ändå...

Men förutom söndagens tillstånd (som gjorde det lite svårt för mig att göra saker jag hade tänkt att hinna med) så var helgen bra. Vi firade mamma med 65 pers i vår ladugård där de ställt fram massa mat och dryck och folk höll tal och vi barn gjorde en quiz. Och sedan dansade de vuxna sådär fult som bara dom kan och jag och Linn drog in till stan istället. Landade hemma igen kl 6 och det kanske är därför jag är så trött. Skulle behöva sova lite till känner jag så ska nog försöka med det här på bussen. När jag kommer fram till Oslo är det bar fort hem och sen ner igen för att jobba till 22.. Lär va ganska slut sen!


Sweet home

Nu är jag äääntligen hemma i Skövde och det känns jättekonstigt. Trodde absolut inte att det skulle kännas såhär. Idag har jag bockat av några grejer på min checklista inför helgen men den är inte riktigt slut än. Men jag får fortsätta med den på söndag för imorgon ska jag jobba min sista dag på Lindex i Skövde och sen ska min älskade mamma firas natten lång!!!

Ville mest bara säga hej så får berätta mer efter helgen. Nu ska jag sova:)


En dag kvar...

Vilken jäkla oväntad dag!! Vaknade av att Ella hade något intressant samtal där jag försökte lista ut vem hon kunde prata med. Somnade om och vaknade av att min mobil ringde. Då var det en som undrade om vi kunde komma och jobba på coca cola och eftersom Ella skulle på en intervju idag så fick jag ta det. Så jag kastade i mig frukost och hamnade på ett lager någonstans utanför Oslo. Där fick jag... diska coca cola-kylar i alldeles för stora kläder och gummistövlar!! Haha fyfan, det va ju så sjukt tråkigt!! Det bästa var när jag fick se fikarummet med gratis dricka och frukt! Gick och tjuvåt kalla stora blå vindruvor resten av tiden.

Nej just det, det bästa var ju vad jag tjänade. Förutom lön så snackade jag till mig 24 liter cola och fanta. Detta släpade jag och Ella först runt i en kundvagn på Ikea (och fick frågan från några utlänningar om man kunde köpa dom där) och sedan på bussen och spårvagnen hem till oss. Då var det också en massa folk som frågade om vi delade ut gratis brus!

Annars är det endast en dag kvar tills jag åker hem!! Har börjat packa lite.. I min enorma resväska hittar man ett par trosor. Det räcker! Ska först jobba till 22 innan jag tar bussen hem till landet med det normala språket! Längtar så ja döööör!

Nej men hörni, jag ska sova nu! Natt med er!


Borta bra

Åh vad jag saknar min garderob!!!! Har absolut inget kvar att använda som jag inte redan använt och det funkar inte att jobba i klädaffär då.. Tur att jag ska hem och lösa det snart! Får bara lösa en jobboutfit till på det lilla jag har med mig..

Annars har jag jobbat ännu en dag till 22 och hänger nu i soffan med mina sambos. Kikar på biljetter tillbaka till Oslo igen eftersom jag bara kan stanna över helgen. Viktig vecka på jobbet med lansering av Missonis kollektion nämligen så var tvungen att jobba. Så den riktiga flytten har redan skett kan man säga. Trodde jag skulle vara här i Oslo 1 vecka av 4 denna månaden men blev istället bara en helg i Skövde. Sjukt.

Men shit vad jag ser fram emot helgen. Ska bli så himla roligt att komma hem och dessutom få träffa alla på samma gång! Har jag sagt det förut?

Ska bli bättre på bilder också när jag får en dator hit! Sålänge får detta duga!


Heaven's got a plan for you

Idag har vi fått en massa gjort! Är inte riktigt ett fan av det här med att alla är lediga på söndagar. Allt är stängt och det är ju då när jag är ledig som jag vill kunna gå på stan eller i alla fall kunna handla nåt gott i affären. Inte ens den är öppen! Men det positiva är ju i alla fall att alla ens vänner är lediga!

Så vi har passat på att låna lite verktyg och skruvat isär en av garderoberna här som tog upp hela ena sovrummet. Den var svintung och det tog minst 2 timmar att skruva och bära och allt som skulle göras. Bära är inte min grej;)

Nu har jag precis bokat en biljett hem till nästa torsdag!! Då får jag hela fredagen hemma istället för att använda den som resdag! Jag längtar verkligen till den helgen! Nästan all familj, släkt och vänner kommer för att fira mamma och det blir ett perfekt hejdå också för mig, som då flyttar hemifrån på riktigt. Det är skrämmande... Men kul såklart!

Nu ska jag sova och ladda inför jobb imorgon. Men innan jobbet ska jag och Ella måla en vägg i sovrummet och gå på stan. Måste hitta nåt att jobba i för allt jag hade med mig har jag redan använt flera gånger om.. Saknar min garderob:(


Koseligt

Hej på er!! Oslo-livet fortsätter leka och jag har jobbat både idag och ska jobba imorgon! Det blir lite tider ändå!

Annars har jag och Ella gått på stan lite idag, vart och handlat godis i vår funna svenska godisaffär och sedan ha vi lagat vår första gemensamma middag alla 4 i lägenheten - tacos! Haft en riktigt mysig fredagskväll!

Imorgon tänkte jag börja dagen med en Skype-date med min australienska syster och sedan blir det stan en sväng igen innan jobbet. Kvällen får vi se vad vi ska göra av. Men har ingen lust att sitta helt stilla en lördagskväll i alla fall!

Jag har bestämt ett hemresedatum nu också och det blir om en vecka, på fredagen. Den helgen är det nämligen dags för the big fat party för min mamma som fyller år på ons! Det ser jag verkligen fram emot! Hur länge jag stannar i Sverige beror på jobb här i Oslo! Har inte riktigt lärt mig att kalla det för mitt hem ännu men snart är jag ju tvungen!

Nu är klockan alldeles för mycket så nu ska jag sova, godnatt!!


Big big world

Jobbat min tredje dag i rad till kl 22 och idag sprang tiden iväg! Imorgon är jag ledig förutom ett möte och då ska jag och Ella gå några ärenden och äntligen gå på stan!! Någon shopping har vi inte råd med men kolla kan man ju alltid, även om det är livsfarligt för min del..

Jag måste bara säga att shit vad jag älskar Oslo! Jag älskar storstadslivet och jag älskar att bo i en egen lägenhet! Jag älskar denna vuxenlek där jag blir tvingad till att vara vuxen men inte känner mig det alls;) Och åh vad jag ser fram emot ett riktigt liv här! Samtidigt som jag skriver det tänker jag dock på allt och alla jag lämnar där hemma.. Men Oslo är inte för evigt. Det behöver inte innebära slutet bara för att det inte är med mig här. Även om det är det ändå på ett eller annat sätt. Samtidigt som vissa saker ibland måste ta slut för att andra ska börja..


Keep your eye on the price

Hej! Jag ska iväg och jobba min tredje dag om ett tag! Det går bättre och bättre för varje dag och jag tror i alla fall att jag lär mig mer och mer. Norskan är lite svår men det ska nog inte va några problem om några veckor. Har nog lärt mig de allra viktigaste orden för att jobba i klädaffär i alla fall:)

Det är väl ungefär vad vi håller på med här på dagarna - jobbar och söker jobb. Men det ska nog inte vara några problem att få jobb, så snart är vi säkert iväg på nya arbeten allihopa! Vi har ju inte ens vart här en vecka!

Jag hade tänkt att åka hem imorgon för att jobba i Skövde, men det blev ju ändrade planer så vi får se efter lördag hur nästa veckas schema ser ut. Men till nästa helg ska jag hem iaf för då ska vi fira mammas födelsedag med en big fat fest! Längtar!!

Det blir lite tråkiga inlägg nu kanske eftersom vi inte gör så mycket mer än äter, sover och jobbar. Och någon dator har jag heller inte med mig.. Men när vårt riktiga Oslo-liv drar igång, då ska det nog kunna bli lite roligare inlägg!! Ha de bra så länge!


Lucky day

Det här är helt sjukt!!! Min första dag som jobbsökande på stan gav resultat!! Var inne på Lindex och lämnade CV- 2 min senare ringer dom och frågar om jag kan komma på intervju! Så nu ska jag jobba min första dag redan imorgon och har fått några tider för nästa vecka. Sen får vi ju se hur mycket det kan bli framöver men alltid en början!!! Jag är så glaaaad!!!

Annars så bor vi i en jättefin, ljus, vit och fräsch lägenhet! Vi kommer trivas så bra här!! Jag har redan hittat min favoritplats i lägenheten där jag vill ha min säng, får se om det godkänns av de andra hehe.. Resten går inte så bra. Det har vart lite krångel med saker som inte vart klara men får försöka lösa det snart!

Nu ska jag se på film och dricka te med mina roommates, vi hörs!


fresh start

Nu är det klart. Vi har en lägenhet och imorgon flyttar vi till Oslo. Där börjar ett helt nytt liv och jag är livrädd.

Det känns som allting förändras omkring mig nu. Hela världen snurrar och jag står mitt i och vet inte vart jag ska ta vägen. Det är både bra och dåligt. Känslor som överraskar både positivt och negativt och känslor som jag inte vet vad jag ska göra med.

Men jag menar inte att jag inte vill flytta! Det vill jag verkligen! Jag har viljat det i ett helt år och nu händer det äntligen på riktigt. Jag är förväntansfull på Oslo, det är inte det. Det ska bli så sjukt kul att flytta ihop med mina bästa vänner och starta vuxenlivet med dem.

Nu kanske jag ska ta tag i bloggen lite mer, för nu kanske det finns lite mer roligt att berätta! Ja, vi hörs lite oftare helt enkelt! Nu ska jag packa ner mitt liv i en resväska...

RSS 2.0