it's an unpredictable world

Nu finns det risk för att jag säger saker jag inte har någon aning om men då får ni gärna rätta mig. Lite funderingar jag har. Läs och skratta eller läs och tyck vad ni vill eller läs inte alls, som ni vill!

Angående Bin Ladin, för jag antar att ingen missat att han nu är död? Skjuten i huvudet av amerikansk specialstyrka, läser jag. Okej, han har dödat oskyldiga människor och sagt att han vill döda fler och han är därav hatad av många. MEN jag tycker inte det räcker för att döda någon. Ingenting är tillräckligt för att man har rätt att ta livet av någon. Och sedan firar folk detta på stan i timmar och i tidningarna står det "We got him" och "Rut in hell". Självklart förtjänar han livstids fängelse men inte död. Och dessutom ska hans fru (?) och kanske även son ha dött samtidigt.

Samma sak med Ghadaffi. Han var nära att bombas men istället dödades hans son av USA. Jag vet inte om han var oskyldig, men han drabbas i alla fall på grund av sin pappa. Varför ska USA ge sig in i allt och skicka soldater för att döda? Det är så jävla mycket död överallt och jag hatar amerikaneras sätt att se på deras försvar. De är så stolta för att deras land, det största bästa och vackraste landet är skyddat av sådana duktiga och modiga soldater. Sedan antar jag att amerikanerna antagligen står på de godas sida och försöker rätta till saker, men det jag är osäker på är om det går till på rätt sätt.

Jag är också trött på landgränser och alltid en oro eller stolthet över sitt eget land. Bara sitt eget land. Ett exempel på det är tsunamin, eller vilken händelse som helst. Då får man höra om hur många svenskar som har dött och skadats... Alla andra då? Är de inte lika viktiga? De flesta av de svenskarna som drabbades av tsunamin är säkert lika okända för dig som alla drabbade thailändare, indier och alla andra!

Vet inte om ni orkade läsa igenom men det är lite så jag tänker bara. Det kommer väl från någon barnslig dröm om att alla i världen ska vara ett folk och vara vänner. Fredssångerna i kyrkan med Pärla (om ni minns dem?) hade kanske en stark inverkan på mig?

Därför älskar jag också denna låten för den får en att tänka efter. Lyssna på texten om ni inte redan gjort det.


Kommentarer
Postat av: Ellinor

Satt preciiis o pratade om detta med mamma, och han kunde väll åtminstonde blivit tagen och satt i domstol så att han fick skämmas inför hela världen och sen livslångt fängelse? alla människor har rätt till upprättelse! håller helt med dig

2011-05-03 @ 10:55:52
Postat av: louise

ja precis, ingen är värd döden!

2011-05-03 @ 21:32:53
URL: http://louiseo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0